שאלות שנשאלות לעיתים תכופות

שאלות שנשאלות לעיתים תכופות (FAQ)

שאלה 1 האם יש הבדל בין ביופיסיקה וביוטכנולוגיה?
תשובה  בהחלט כן. ביוטכנולוגיה היא ענף של הביולוגיה שמאגד לימודי ביולוגיה עם קורסים שמכוונים לייצור ופיתוח ביולוגי, שיווק וכלכלה. ביופיסיקה, לעומת זאת, הוא מקצוע בין-תחומי שמשלב לימודי כימיה  פיסיקה וביולוגיה ומכשיר את הסטודנט למחקר ולפיתוח של שיטות וגישות פיסיקליות והשלכותיהן במדעי החיים.
שאלה 2 האם תוכנית הביופיסיקה בבר-אילן דומה לתכניות אחרות בארץ?
תשובה תוכנית הביופיסיקה באוניברסיטת בר-אילן היא ייחודית ואין מסלול דומה לביופיסיקה באוניברסיטה אחרת. לימודי הביופיסיקה בבר-אילן מתאפיינים בשילוב יסודות הפיסיקה, כימיה, וביולוגיה יחד עם קורסים יעודיים שנוצרו עבור המסלול הזה בלבד (כגון: ביופיסיקה של ממברנות, ביוכימיה פיסיקלית, אינטראקציה של אור וחומר).
שאלה 3 מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בביופיסיקה?
תשובה

כמו ברוב המקצועות האחרים במדעי הטבע, נדרשת התמחות מעבר ללימודי תואר ראשון, לכן מומלץ להמשיך ללימודי תואר שני ואף שלישי. האפשרויות הפתוחות בפני בעל השכלה ביופיסיקלית כוללות: מחקר בסיסי בביופיסיקה באוניברסיטאות ובמכוני מחקר ממשלתיים ופרטיים; שילוב מחקר ופיתוח בתעשיות היי-טק המכוונות לפיתוח טכנולוגיות חדישות לאבחון וטיפול רפואי, הנדסה רפואית, ביוטכנולוגיה, פיתוח תרופות וכדומה.
שאלה 4 אני מתלבט בין לימודי ביופיסיקה לעומת פיסיקה, כימיה או ביולוגיה!
תשובה

סיום לימודי תואר ראשון בביופיסיקה מאפשר המשך לימודים לתואר שני לא רק בביופיסיקה (כפי שהוסבר בתשובה הקודמת) אלא אפשר גם להמשיך ללימודי תואר שני בפיסיקה, כימיה או ביולוגיה, לאחר מכסת השלמות קטנה.
שאלה 5 נתוני קרובים מאוד לנתוני סף הקבלה. האם אתקבל ללימודי ביופיסיקה?
תשובה

לאחר שאנו ממיינים את הפונים שעונים על כל דרישות הקבלה, אנחנו מאפשרים קבלתם של סטודנטים נוספים שנמצאים קרוב לסף, בהתאם למספר המקומות הפנויים שנותרו.
שאלה 6 האם יש מלגות לסטודנטים בביופיסיקה?
תשובה

יש מספר קטן של מלגות למצטיינים מבין הפונים ללימודי ביופיסיקה, שמאפשרות פטור מלא או חלקי משכר הלימוד בשנה הראשונה. בנוסף לכך, במהלך כל שנות הלימודים המחלקה נותנת מלגות לסטודנטים מצטיינים על-פי ציוניהם בלימודים.